Welkom dag op school - Reisverslag uit Budapest X. kerület, Hongarije van Sietske - WaarBenJij.nu Welkom dag op school - Reisverslag uit Budapest X. kerület, Hongarije van Sietske - WaarBenJij.nu

Welkom dag op school

Blijf op de hoogte en volg Sietske

06 September 2012 | Hongarije, Budapest X. kerület

Ik spreek om kwart over 10 met Nathalie af bij Blaha Lujza ter voor de H&M. Om 11 uur moeten we op school zijn. We nemen de tram het is aan de Buda kant, waar ik met de tram langs was gekomen gisteren. Je moet over de Petofibrug en dan is het aan de linker kant. We vragen aan studenten die bij de infobalie zitten waar we moeten zijn. Er loopt een jongen met ons mee door de hele school maar hij weet kennelijk zelf ook niet waar we moeten zijn. Daarna komt hij bij een andere balie. Daar onmoeten wij een meisje uit Zweden, haar ouders hebben in Budapest gewoond. Ze moet naar dezelfde klas. We worden naar een donker lokaal gebracht waar veel studenten zitten. Er komt nog een pools meisje Joanna naast ons zitten ze is gebracht door haar Hongaarse huisgenoot. Er is geen airco!!! Sommige mensen lijken elkaar al te kennen, misschien van de summer course. Eerst krijgen we voorlichting over de lessen. We mogen volgende week alle lessen volgen en daarna de vakken uitkiezen.
Daarna zijn de metoren (studenten van Elte) aan het woord. Ze vertellen over erasmus, ze organiseren erg veel. Ze leren ons ook nog iets; bijvoorbeeld dat het niet verstandig is om alcohol te nuttigen in front of the police.
We krijgen nog een rondleiding door het gebouw. Het gebouw is lelijk en erg wit, lijkt heel erg op de marie kamphuisborg:(. In de hele stad staan hele mooie universiteiten en ik beland hier:(. Daarna lopen we naar gebouw B voor de lunch. Ze eten hier de hele dag door warm en vaak erg vet. Ik eet wat friet. Daarna vertrekken we naar faculty of law. Een erg mooi gebouw dicht bij mijn huis. We zijn te laat en moeten dus staan. Het is een erg mooi lokaal! We krijgen een reclame praatje over Elte de school. Ieder faculty komt aanbod. Daarna kunnen we een welcome bag kopen met kaarten van de stad erin een een Esn pas waar mee je korting kan krijgen op partys en in winkels. Ik spreek een van de mentoren nog aan omdat ik niks heb gehoord van een mentor, ik blijk ook niet in de mailing lijst te staan. We ontmoeten ook Evelien uit nederland en Patrick uit tsjechie. Er is vanavond een feest op het Sziget eiland hij steld voor om eerst wat bij hem te drinken voor het feest.
We hebben elkaar opgezocht op facebook, er blijken twee feesten te zijn één op het Margaretha eiland en een op het Sziget eiland. We besluiten naar het Margaretha eiland te gaan dat is dichterbij. Ik pik Evelien op vanaf Oktogon en we gaan samen met de tram naar het eiland. Daar ontmoeten we ook Nicole en Nathalie. We moeten erg lang wachten in de rij, dan mogen we naar binnen. En ik gratis met mijn pasje!! Alle mensen hier doen heel rustig aan, je moet uren wachten bij de kassa in de supermarkt op de roltrap naar de metro blijft iedereen rustig staan wachten. Maar de dj heeft haast, net als je een plaatje herkent start hij al een andere. We blijven heir even en vertrekken daarna na Szimpla waar ik eergisteren ook was geweest. Na een enorm glas bier ga ik naar huis

• 13 September 2012 - 08:25

Chantal:

Haai Sietske!

Mooie verhalen heb je er weer op staan :)
    Eerste schoolweek zit er dus al bijna op ;)
    Veel plezier met feesten en de stad verder verkennen!
    Liefs

• 17 September 2012 - 16:24

Annemiek:

Hoi Siets,

Klinkt allemaal erg leuk! Heel veel plezier nog daar! Geniet er van!!

Liefs, Annemiek