Eerste week op school - Reisverslag uit Budapest X. kerület, Hongarije van Sietske - WaarBenJij.nu Eerste week op school - Reisverslag uit Budapest X. kerület, Hongarije van Sietske - WaarBenJij.nu

Eerste week op school

Blijf op de hoogte en volg Sietske

14 September 2012 | Hongarije, Budapest X. kerület

Mijn eerste schooldag begint al goed, ik ben natuurlijk te laat. Om 12.00 begint mijn les en Joanna staat al op mij te wachten. We moeten naar Julianna het hoofd van onze faculteit om een papier voor het aanvragen van onze lessen op te halen. Haar kamer is op de 7de verdieping en we verdwalen meteen al. Ook ons lokaal kunnen we maar moeilijk vinden, de hele school is een doolhof nog erger dan de Marie Kamphuisborg. We beginnen met de les Introduction to cultural Antrhopology. Democracy is op hetzelfde tijdstip en die les wilde ik ook volgen, zo is het wel met meerdere lessen. Julianna vertelde ons dat ze niet wist wat we met dit probleem moesten doen, we moeten zelf maar een oplossing zoeken(goed begin)! De les anthropology is erg saai, de lerares is nauwelijks te verstaan en verwisseld telkens van onderwerp. Na de les gaat iedereen naar huis. En ik kan nog even met Marrit skypen :D:D. daarna arriveren ook mijn twee nederlandse huigenoten Bjorn en Ivonne uit Maastricht. Zij doen IBS en starten pas over twee weken net als de litouwse jongens. S avonds ga ik uiteten met Nicole, Joanna en Evelien naar een indisch restaurant. Daar bestellen we kip met rijst en naanbrood. HEt restaurant ziet er wat verpauperd uit maar het eten is lekker en goedkoop. Daarna gaan we naar een bar: Morissons 2. Iedere maandagavond is daar studentenavond. Daar ontmoet ik ook een aantal huisgenoten. Evelien en Nicole gaan eerder naar huis. Mn huisgenoten en ik brengen Joanna naar huis waarna we verdwaald raken. Na veel rondvragen vinden we een bus richting Astoria:).

Dinsdag; Ik kan niet lang uitslapen omdat er gasten voor de deur stonden. Mijn deur is bij de ingang van het huis en ons huis was een hostel deze zomer en de borden hangen er nog. Ik heb er wel vaker last van. De mensen kunnen van 8 tot 8 gewoon naar boven komen omdat hierbeneden winkels zijn en de deuren open zijn.
Om 14.00 ga ik naar een klas van political economy, ik denk niet eens dat ik deze les echt wil volgen maar ga er toch heen. We zitten met ongeveer 25 mensen in een lokaaltje van 18/20 vierkante meter. T is erg saai. De leraar is vreindelijk en spreekt goed engels, toch besluit ik deze les niet te nemen. Thuis skyp ik nog even met Marith:P. We wilden met zn allen naar de voetbalwedstrijd hier in Budapest Nederland Hongarije. Helaas waren we te laat voor de kaartjes. Daarom hebben we met een grote groep de wedstrijd bij Nathalie thuis gekeken.

Woensdag: Omdat we niet genoeg credits krijgen bij de vakken van social siences, sociologie(dat is mijn minor floor) nemen we ook vakken van andere facultiteiten. Om 10 uur begin ik met een les van Psychology namelijk cognitive psychology. Het gebouw staat aan Izabella Utza. Nathalie en Evelien zitten ook in deze klas. de lerares spreekt aardig engels en alle klasgenoten hebben verschillende achtergronden qua studie en komen ook van verschillende facultiteiten. Het gaat vooral over het geheugen. We krijgen er 3 credits voor maar als we meer doen kunnen we ook meer credits krijgen. Evelien laat haar kamer nog zien en we lunchen nog met zn drieën. Daarna vertrekken we weer naar ons eigen gebouw voor history of socology. We hoeven hier alleen onze naam op te geven. Bij iedere les van onze eigen facultiteit moeten we een presentatie geven van ongeveer 10 minuten van een artikel die je van een lijst kunt kiezen en moet je een SE schrijven van minimaal 4 pagina's. Daarna ga ik naar huis om evenlater weer naar Izabella Utza te vertrekken. Maar helaas start daar de les volgende week pas en zijn we voor niks gekomen. Op woensdag ga is er studentenavond iedere week in een andere kroeg. Ik ging met een huisgenoot en zijn vrienden naar een kroeg dicht bij Blaha Luzja Ter.

Donderdag; Om 12 uur hadden we de les Contemporary Political Thinking. De docent spreekt goed engels en is erg grappig. We zaten weer in een erg klein lokaaltje met te veel studenten, er moesten veel mensen staan. Ook voor dit vak moeten we een presentatie geven en een SE schrijven. daarna ben ik naar huis gegaan en daarna nog naar een ander gebouw aan Muzeum Korut, vlak bij mijn huis. Dit is de faculty of Humanity. daar hebben we een vak van de geschiedenis van hongarije gevolgd. Het gebouw is daar veel mooier en ik hoorde van de studenten dat het hier veel beter georganiseerd is. We krijgen 6 credits voor dit vak!:) Daarna ga ik nog met Ivonne, Diogo, Bjorn, Linus en Thomas naar West End een grote schoppinghall in de buurt van Nugati, het station. Diogo neemt ze wel vaker mee ergens naar toe omdat ze hier nog niks kennen en de school nog niet gestart is.

Vrijdag: Vandaag ben ik met Ivonne weer naar west end geweest om te winkelen. ik koop wat shirtjes bij de newyorker en een paaar nieuwe schoenen. S avonds nodigd iedereen vrienden uit en zitten we met 21 man in ons huis. Daarna vertrekken we naar een party in the livingroom, vlak bij ons huis. HEt is een discotheek met verschillende kamers waar je makkelijk kunt verdwalen, wat mij dus ook vaak overkomt. Het is erg gezellig en rond 3 uur vertrek ik naar huis.

• 17 September 2012 - 19:09

Chantal:

Haai Meid!

Zo drukke week heb je gehad :) Klinkt leuk wat je allemaal ondernomen hebt!
    Interessante vakken, kan me voorstellen dat niet alles even boeiend is ;)
    Hele fijne week meid!

Liefs Chantal

• 18 September 2012 - 19:28

Marith:

Wat heb je leuke volle dagen zeg! Leuk dat je al zoveel mensen hebt leren kennen! Waarom zitten jullie steeds in te kleine lokalen? Het is geen grote school? Wat leuk dat je lekker geshopt hebt! Dus je hebt ook wel lekker wat vrije tijd :) (al het geshopte spul moet over een half jaar ook weer in je koffer mee terug he :P) Fijne week weer! Liefsss Xx

• 26 September 2012 - 12:21

Janneke:

Heyhey!
    Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Lekker aan het shoppen zo te lezen ;)
    De minor helemaal wat je er van verwachte? En het leven in Boedapest?
    Het ziet er allemaal heel erg interessant uit!
    Fijne week! Xxxx